Grafsteen laten plaatsen op een begraafplaats in Maassluis

Een grafsteen uitzoeken hebben de meeste van onze klanten nog nooit eerder gedaan. Om je bij dit proces te helpen geven we je graag alle informatie die je nodig hebt. Hier lees je alles over het plaatsen van een grafsteen op de algemene begraafplaats in Maassluis.


Wil je graag eens langskomen in één van onze showrooms? 

Grafsteenwinkel is o.a. gevestigd in Rotterdam en Dordrecht


Alexandrium k@ntoren - ingang A

Schorpioenstraat 298

3067 KW Rotterdam


Pieter Zeemanweg 30A

3316 GZ Dordrecht


Telefoon: 085 - 303 1234


Grafstenen, goedkoop, budget, algemeen graf, algemene begraafplaats in Maassluis

Begraafplaatsen Maassluis

In de gemeente Maassluis zijn er twee begraafplaatsen welke samen de Gemeentelijke Begraafplaatsen Maassluis vormen:


Algemene Begraafplaats Maassluis

Willem de Zwijgerstraat 36

3143 LR Maassluis


Nieuwe Begraafplaats

Hooge Zeedijk 100

3143 LT Maassluis


De oudste begraafplaats in de gemeente Maassluis is de Algemene Begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat. Deze begraafplaats is sinds 1888 in gebruik en wordt beheert door de gemeente. Op de begraafplaats is een erehof aangebracht met 12 Nederlandse oorlogsgraven. In 1972 werd de entree volledig veranderd en is er een nieuwe aula geplaatst. De oude kapel werd verwijderd en er is op deze plek een urnenmuur gezet. Er worden op de begraafplaats geen algemene graven meer uitgegeven, alleen particuliere graven. Het terrein heeft een parkachtige uitstraling.


De Nieuwe Begraafplaats aan de Hooge Zeedijk is sinds 2015 in gebruik genomen. Op de Nieuwe Begraafplaats is tevens een crematorium. Op de begraafplaats worden zowel algemene als particuliere graven uitgegeven. Ook dit terrein heeft een parkachtige uitstraling

Diverse soorten graven op de begraafplaatsen in Maassluis

Algemeen graf Maassluis

Algemeen graf

De algemene graven worden alleen nog op de Nieuwe Begraafplaats uitgegeven. Hier wordt in 2 lagen begraven. De overledenen die hierin begraven worden zijn meestal geen bekenden van elkaar. De uitgifte termijn voor een algemeen graf is 10 jaar. Na het verlopen van deze termijn is het niet mogelijk om dit te verlengen. Het graf zal worden geruimd. Het is voor de nabestaanden wel mogelijk om te kiezen voor het herbegraven in een particulier graf.

Particulier graf Maassluis

Particulier graf

Bij een particulier graf bepaalt de rechthebbende van het graf wie er in het graf begraven wordt. Op de Algemene Begraafplaats biedt een particulier graf plaats aan maximaal 3 overledenen of maximaal 5 as-bussen. Op de Nieuwe Begraafplaats biedt een particulier graf plaats aan maximaal 2 overledenen of maximaal 5 as-bussen. De particuliere graven worden op de Nieuwe Begraafplaats op rij uitgegeven, de gemeente bepaalt de plaats. Op de Algemene Begraafplaats is het mogelijk om 2 particuliere graven naast elkaar te huren, dit wordt een dubbel graf genoemd. De uitgifte termijn voor particuliere graven is 20 jaar. Na het aflopen van deze periode is het mogelijk om te verlengen met een termijn van telkens 5 of 10 jaar.

Andere soorten graven op begraafplaats Maassluis

Zowel op de Algemene Begraafplaats als op de Nieuwe Begraafplaats kunnen kinderen t/m 11 jaar begraven worden in een kindergraf. Dit kan alleen in een particulier graf. In een kindergraf kan 1 overledene begraven worden. Er zijn geen algemene kindergraven. Een kindergraf wordt uitgegeven voor een periode van 20 jaar. Na het aflopen van deze termijn, kan dit steeds verlengd worden met een periode van 5 of 10 jaar.

Na een crematie zijn er voor as-bestemmingen ook diverse mogelijkheden. De as kan verstrooid worden of bijgezet worden in een bestaand graf, columbarium of urnentuin.

Afmetingen grafsteen begraafplaats Maassluis

Grafstenen begraafplaats Maassluis

Algemeen graf

De maximale afmetingen van een gedenkteken op een algemeen graf zijn 40l x 40b cm.

Grafstenen begraafplaats Hofwijk Rotterdam algemeen kindergraf

Particulier graf

De maximale afmetingen van een gedenkteken op een particulier graf zijn 180l x 180b cm.

Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst

Ben je op zoek naar een grafsteen? Grafsteenwinkel levert en plaatst ze op algemene begraafplaats in Maassluis

Inclusief plaatsing in Maassluis

De genoemde prijzen in de prijslijst zijn inclusief plaatsing van de grafsteen op de algemene begraafplaats in Maassluis.  


Het algemene onderhoud van de Gemeentelijke Begraafplaatsen wordt door de gemeente verzorgd. Eén keer per jaar worden kalk en algen van de graven verwijderd en wanneer er sprake is van verzakking wordt de grond uitgevlakt. Mocht een gedenkteken scheefgezakt zijn, dan wordt deze rechtgezet, uitgezonderd glazen gedenktekens.

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!