Stap 1: Online een grafsteen uitzoeken

Via onze eenvoudige website kan iedereen, in een paar stappen een grafsteen uitzoeken. In deze stap maak je onder andere de keuze voor een model en kleur. Klik hier om direct online een grafsteen uit te zoeken.

Zie je het toch niet zitten om zelf een grafsteen te ontwerpen? Geen probleem! We helpen je hier graag mee. Dit kan telefonisch, in 1 van de 5 winkels, of gewoon bij jou thuis!


Stap 2: Bekijk direct online de prijs

Na het ontwerpen berekenen we direct online de prijs van de grafsteen. Zo weet je direct waaraan je toe bent. In deze prijs zitten alle kosten, inclusief plaatsing door heel Nederland. Alleen de kosten van de vergunning zijn niet in de prijs opgenomen. Deze kosten verschillen per gemeente en worden direct aan jou door de gemeente in rekening gebracht.


Stap 3: Bestellen of bezoeken

Nadat je weet wat de prijs is voor de grafsteen, kan je er direct voor kiezen om de grafsteen online te bestellen. Ook is het mogelijk om iemand langs te laten komen bij jou thuis. Hij of zij neemt alle kleurstalen en een aantal voorbeelden mee, zodat je het materiaal kan bekijken en de definitieve kleur kan bepalen. Natuurlijk is het ook mogelijk om in 1 van onze 5 winkels langs te komen en daar de grafsteen te bekijken.


Stap 4: Kleine aanbetaling

Nadat de definitieve bestelling is geplaatst vragen we je een kleine aanbetaling te doen van 50% van het totaalbedrag + eventuele vergunningskosten. We doen dit om er zeker van te zijn dat het een serieuze bestelling is. Dit is belangrijk, omdat een grafsteen een maatwerk product is. Deze wordt helemaal voor je op maat gemaakt en de tekst wordt gezandstraald.

Betaalmethoden
Als de grafsteen online of in de winkel wordt besteld, ontvang je direct na opdracht een aanbetalingsfactuur van 50% van het totaalbedrag. Deze kan worden overgemaakt door middel van bankoverschrijving. De overige 50% wordt in rekening gebracht nadat de grafsteen is geplaatst op de begraafplaats.
Stap 5: Tekening maken

Nadat de opdracht is geplaatst wordt er een tekening gemaakt van de grafsteen die je hebt uitgekozen. Deze tekening krijg je toegestuurd en mag je ondertekenen voor akkoord. Zo weet je altijd zeker dat de grafsteen precies is zoals je deze voor ogen hebt.


Stap 6: Bedenktijd

Omdat een grafsteen een maatwerk product is, heb je volgens de wet geen recht op bedenktijd. Grafsteenwinkel.nl heeft ervoor gekozen je wel bedenktijd te gunnen, zodat je in alle rust kan overdenken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Na het ondertekenen van de productietekening heb je dan ook 14 dagen bedenktijd.


Stap 7: Productie

Het duurt circa 4 maanden voordat een grafsteen op een graf geplaatst mag worden. Dit voorkomt het verzakken van de grafsteen na circa 1,5 - 2 jaar. In deze 4 maanden wordt de grafsteen geproduceerd. Nadat de periode is verstreken nemen wij contact met de gemeente op om toegang te vragen tot de begraafplaats.
Stap 8: Plaatsing

Een stelploeg zorgt voor de vakkundige plaatsing van de grafsteen, eventueel in overleg met de gemeente. Nadat de grafsteen is geplaatst worden er een aantal foto's genomen. Deze krijgt u binnen 48 uur toegestuurd, samen met de eindfactuur.

Bekijk prijzen en voorbeelden van grafstenen

We begrijpen goed dat je vooraf duidelijkheid wil over de mogelijkheden en prijzen van grafstenen. Dat vinden we geen probleem. Bekijk hier onze complete prijslijst met duidelijke voorbeelden.

Prijslijst grafstenen Zuiderbegraafplaats te Terneuzen
50%
Prijslijst bekijken (pdf)


Levertijd

Nadat een begrafenis heeft plaatsgevonden, moet de grond eerst inklinken. Hiermee wordt voorkomen dat de grafsteen na verloop van tijd zal gaan verzakken.

De levertijd van een grafsteen is circa 4 maanden. Dit is inclusief het aanvragen van de vergunning.


Contactgegevens

Heb je een bestelling geplaatst en wil je contact opnemen met Grafsteenwinkel? Dan vind je hier de contactgegevens:
Hoofdvestiging Grafsteenwinkel
Oude Zandweg 2
4361 SK Westkapelle
085 - 303 1234
Kvk-nummer: 20136791
Btw-nummer: NL818897028.B02


Verzendkosten

Alle genoemde prijzen zijn inclusief verzendkosten en inclusief plaatsing van de grafsteen op alle begraafplaatsen in Nederland.


Retourneren

Alle producten van Grafsteenwinkel worden op maat gemaakt, nadat je een bestelling hebt geplaatst. Bovendien wordt er een gepersonaliseerde tekst op de grafsteen aangebracht. Deze tekst wordt verdiept gezandstraald. Om deze reden is het niet mogelijk om een grafsteen te retourneren.