Grafsteen laten plaatsen op begraafplaats Charlois

Een grafsteen uitzoeken hebben de meeste van onze klanten nog nooit eerder gedaan. Om je bij dit proces te helpen geven we je graag alle informatie die je nodig hebt. Hier lees je alles over het plaatsen van een grafsteen op begraafplaats Charlois in Rotterdam. 


Wil je graag eens langskomen in één van onze showrooms? 

Grafsteenwinkel is gevestigd in Rotterdam

Newday Offices

Marten Meesweg 8

3068 AV Rotterdam

Telefoon: 085 - 303 1234


Kleuren bekijken

Grafsteen, goedkoop, budget, algemeen graf, begraafplaats Charlois Rotterdam

Begraafplaats Charlois in Rotterdam

De inwoners van het dorp Charlois werden vroeger in en rondom de kerk begraven. Vanwege het toenemen van het aantal bewoners werd er een begraafplaats gecreëerd aan de Sluisjesdijk. Sinds 1924 ligt de Protestantse begraafplaats Charlois aan de Charloisse Lagedijk in Rotterdam. Er zijn twee gebouwen op de begraafplaats. De kapel voor het houden van een Dienst van Woord en Gebed en de ontvangstkamer welke eventueel gebruikt kan worden voor het condoleren van de nabestaanden na het begraven van de overledene. Bij de ingang van de begraafplaats staat een monument dat aangeeft dat de overblijfselen die in 1924 nog aan de Sluisjesdijk werden aangetroffen, zijn overgebracht naar de Charloisse Lagedijk. Tevens bevindt zich bij de ingang de markering van de Oorlogsgravenstichting. Op de begraafplaats zijn 16 graven van mensen die in de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben gegeven in het verzet. In 2008 kwam tussen de Hervormde Gemeente Rotterdam-Zuid en een aantal Gereformeerde Kerken op hetzelfde grondgebied een fusie tot stand. De Protestantse Gemeente Rotterdam-Zuid is op deze manier tot stand gekomen. De begraafplaats werd door deze fusie, conform de generale regeling voor stichtingen van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), ondergebracht in een zelfstandige stichting.


Adres:

Protestante Begraafplaats Charlois

Charloisse Lagedijk 680

3084 LJ Rotterdam 


Soorten graven op begraafplaats Charlois

Er zijn diverse mogelijkheden tot begraven: 

Algemene graven

Er wordt in de algemene graven in twee lagen begraven. Wanneer de laatste begraving in de bovenste laag plaatsvond, zal de volgende begraving in de onderste laag van de eerst volgende vrije plek plaatsvinden. De kist van de daarop volgende begraving zal dan weer in de bovenste laag geplaatst worden. Er kan dus vooraf geen plaats gekozen worden. Een echtpaar kan op deze manier niet bij elkaar worden begraven, tenzij zij gelijktijdig overlijden. De bewaartijd is 15 jaar.


Eigen graven zonder einddatum

Eigen graven zonder einddatum zijn graven voor onbepaalde tijd (ook wel aangeduid als ‘eeuwigdurende graven’). In Rotterdam zijn deze nergens meer te vinden. Er zijn eenpersoons- en tweepersoonsgraven, maar ook graven voor meerdere personen beschikbaar. De overledenen worden hier naast elkaar begraven.

Eigen graven voor 30 jaar

Er zijn eenpersoons- en tweepersoonsgraven. Bij een dubbel graf worden de overledenen boven elkaar begraven. Echtgenoten kunnen in dit type graf bij elkaar begraven worden.


Kindergraven

De begraafplaats heeft kindergraven waar overleden kinderen tot de leeftijd van 10 jaar begraven kunnen. De graftermijn voor kindergraven is onbeperkt.


Urnengraven

Op de begraafplaats kunnen urnen in een zandgraf geplaatst worden waarop een kleine gedenksteen kan worden gelegd. De bewaartermijn van de urnengraven is 30 jaar.


Grafkelders

In een grafkelder worden vaak meerdere overledenen begraven. De betonnen “bak” wordt afgesloten met een gedenksteen. Om een familiegraf te realiseren wordt vaak voor een grafkelder gekozen. De grafkelders hebben een onbeperkte bewaartermijn.


Urnenkelders

In een urnenkelder kunnen 2 urnen geplaatst worden. De kleine betonnen “bakken” welke de kelders vormen worden afgedekt met een gedenksteen en hebben een onbeperkte bewaartermijn.

Er mogen ook urnen in “gewone” graven geplaatst worden, maar één urn staat gelijk aan één overledene. In een tweepersoonsgraf mogen dus twee kisten, óf een kist en een urn óf twee urnen begraven worden. 

De afmetingen van een grafsteen op begraafplaats Charlois

Algemeen graf

De maximale afmeting van een algemeen graf op begraafplaats Charlois is 75x50x4 cm.

Wanneer de gedenksteen op een algemeen graf kleiner is dat 75x50 cm dan moet deze vastgelijmd worden op de al aanwezige plaat. 

Eigen graf

De maximale afmeting van een algemeen graf op begraafplaats Charlois is 180x180x100 cm. 


Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst

Vergunning aanvragen voor een grafsteen op een algemeen graf

Inclusief vergunningaanvraag

Voor het plaatsen van een grafsteen moet er een vergunning worden aangevraagd bij de beheerder van de begraafplaats. Grafsteenwinkel neemt dit helemaal voor je over, zodat je geen omkijken hebt naar de vergunningaanvraag. 


Wanneer nabestaanden een gedenksteen willen laten plaatsen, wordt voor het onderhoud daarvan een afkoopsom gevraagd. 

Wanneer de afkoopsom voor het onderhoud is betaald, wordt er pas een vergunning voor het plaatsen van een gedenksteen afgegeven. De vergunningskosten bedragen €475,-.


Liggende grafsteen met gezandstraalde en ingeschilderde tekst

Kosten grafrecht

Er moeten grafrechten betaald worden voor het openen en sluiten van een graf. Voor het onderhoud wordt er bij de verkoop van een graf, zowel de graven met beperkte als onbeperkte bewaartermijn, één keer een bedrag gevraagd waarvan een gedeelte gebruikt wordt om het groen en de paden op de begraafplaats te onderhouden.


Ben je op zoek naar een grafsteen? Grafsteenwinkel levert en plaatst ze op begraafplaats Charlois Rotterdam

Inclusief plaatsing op begraafplaats Charlois in Rotterdam

Alle genoemde prijzen zijn inclusief plaatsing van de grafsteen op begraafplaats Charlois in Rotterdam

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!