Grafsteen laten plaatsen in Gorinchem

Een grafsteen uitzoeken hebben de meeste van onze klanten nog nooit eerder gedaan. Om je bij dit proces te helpen geven we je graag alle informatie die je nodig hebt. Hier lees je alles over het plaatsen van een grafsteen op een begraafplaats in Gorinchem.


Wil je graag eens langskomen in één van onze showrooms? 

Grafsteenwinkel is gevestigd in Dordrecht

Pieter Zeemanweg 30A

3316 GZ Dordrecht

Telefoon: 085 - 303 1234


Kleuren bekijken

Grafsteen, goedkoop, budget, algemeen graf, begraafplaats Gorinchem

Begraafplaatsen in Gorinchem

In de gemeente Gorinchem zijn vijf verschillende begraafplaatsen:


1. Algemene begraafplaats De Haarhof

Haarweg 1a

4205 NG Gorinchem


2. Algemene begraafplaats (oude begraafplaats)

Willem de Vries Robbéweg 33

4206 AK Gorinchem


3. Rooms Katholieke begraafplaats

Arkelse Onderweg

4206 AG Gorinchem


4. Algemene begraafplaats Dalem

Merwededijk

4207 AJ Dalem


5. Israëlitische begraafplaats

Willem de Vries Robbéweg 33

4206 AK Gorinchem


Alleen op de Algemene begraafplaats De Haarhof worden nog nieuwe graven uitgegeven. Op de oude Algemene begraafplaats kunnen alleen nog overledenen bijgezet worden. Op de Algemene begraafplaats in Dalem worden nog beperkt graven uitgegeven aan de inwoners van Dalen. Op de Rooms Katholieke begraafplaats worden heel af en toe nog overledenen bijgezet. Op de Israëlitische begraafplaats is er geen mogelijkheid meer voor nieuwe graven of bijzettingen.Soorten graven op de begraafplaatsen in Gorinchem

 Algemeen graf

De algemene graven zijn bij de gemeente in beheer. Begravingen gebeuren op volgorde van binnenkomst, de overledenen zijn meestal geen bekenden van elkaar. Er is plaats voor maximaal 3 overledenen.


Particulier graf

De particuliere graven zijn in het beheer van de rechthebbende van het graf. De rechthebbende bepaalt wie er in het graf begraven wordt. Er is plaats voor maximaal 3 overledenen. Er kunnen as-bussen bijgezet worden.


Particulier urnengraf

Een particulier urnengraf is ook in het beheer van de rechthebbende van het graf. De rechthebbende bepaald welke as-bussen er in het graf bijgezet worden. Er is plaats voor maximaal 3 as-bussen.

Een algemene of een particuliere urnennis biedt plaats voor maximaal 3 as-bussen.

De afmetingen van een grafsteen in Gorinchem

De afmetingen van een gedenksteen op een algemeen graf, een algemeen urnengraf en een particulier urnengraf zijn 40l x 60b centimer. De gedenksteen dient liggend geplaatst te worden op een stelstrip (schuin vanaf de bovenzijde, 5 cm boven het maaiveld. 


De afmetingen van een algemene/ particuliere urnen-nis worden bepaald door de gemeente, deze leveren afdekplaatjes die gebruikt dienen te worden. Er is keuze uit 2 soorten materialen: Bianco Sardo en Nero Impala. De belettering moet in het lettertype Helvetica en met zwart of grijs worden ingekleurd.


Een gedenksteen op een particulier graf moet de afmetingen 180l x 85b x 100h cm hebben.

Voor een particulier kindergraf gelden de afmetingen 90l x 50b x 50h cm. 


Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst

Vergunning aanvragen voor een grafsteen op een algemeen graf

Inclusief vergunningaanvraag

Er moet een vergunning aangevraagd worden. De kosten bedragen €174,-. Bij een particulier graf zitten de onderhoudskosten bij de grafrechten. Bij een algemeen graf zijn de kosten voor onderhoud en vergunning €528,-. Dit is voor een periode van 10 jaar. 

Grafsteenwinkel neemt het aanvragen van de vergunning helemaal voor je over, zodat je geen omkijken hebt naar de vergunningsaanvraag. Er worden hiervoor geen extra kosten gerekend. Ben je op zoek naar een grafsteen? Grafsteenwinkel levert en plaatst ze op begraafplaats Hillegersberg Rotterdam

Inclusief plaatsing in Gorinchem

Alle genoemde prijzen zijn inclusief plaatsing van de grafsteen in Gorinchem

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!