Grafsteen laten plaatsen op begraafplaats Achterambacht in Hendrik-Ido-Ambacht

Een grafsteen uitzoeken hebben de meeste van onze klanten nog nooit eerder gedaan. Om je bij dit proces te helpen geven we je graag alle informatie die je nodig hebt. Hier lees je alles over het plaatsen van een grafsteen op begraafplaats Achterambacht in Hendrik-Ido-Ambacht. 


Wil je graag eens langskomen in één van onze showrooms? 

Grafsteenwinkel is o.a. gevestigd in Rotterdam

Alexandrium k@ntoren - ingang A

Schorpioenstraat 298

3067 KW Rotterdam

Telefoon: 085 - 303 1234


Grafstenen, goedkoop, budget, algemeen graf, begraafplaats begraafplaats Achterambacht in Hendrik-Ido-Ambacht
40 jaar

ervaring door heel Nederland

500+

tevreden klanten per jaar

20 - 40% 

goedkoper dan in de winkel

Begraafplaatsen Hendrik Ido Ambacht

De gemeente Hendrik Ido Ambacht heeft 2 begraafplaatsen:


Begraafplaats Waalhof

Graaf Willemlaan 8

3341 CE Hendrik-Ido-Ambacht


De algemene begraafplaats Waalhof bestaat sinds 1854 en is hiermee de oudste van de 2 gemeentelijke begraafplaatsen. Op deze begraafplaats worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. Er vinden alleen nog bijzettingen plaats in reeds bestaande familiegraven.


Algemene begraafplaats Achterambacht

Achterambachtseweg 8b

3342 LB Hendrik-Ido-Ambacht


De begraafplaats Achterambacht is in 1968 in gebruik genomen.

In 2011 is er een nieuw uitvaartcentrum geopend met diverse voorzieningen voor nabestaanden om, op een bij hun passende manier, afscheid van een overledene te kunnen nemen. 


Soorten graven op begraafplaats Achterambacht

Begraafplaats Achterambacht biedt diverse soorten graven:

Algemeen graf

In een algemeen graf wordt in 2 lagen begraven. Dit gaat op volgorde van binnenkomst, de overledenen zijn dan ook vaak geen bekenden van elkaar. De uitgiftetermijn voor een algemeen graf is 15 jaar. Na het aflopen van deze termijn is het niet mogelijk om dit te verlengen. De gemeente kan, na het aflopen van de termijn overgaan tot ruiming.


Algemeen kindergraf

In een algemeen kindergraf is het mogelijk om kinderen t/m 11 jaar te begraven. Deze graven worden voor een termijn van 25 jaar uitgegeven. Na het aflopen van deze termijn is het niet mogelijk om dit te verlengen.


Particulier graf

De rechthebbende van een particulier graf (ook wel eigen graf genoemd) bepaalt wie er in het graf begraven wordt. In een particulier graf kunnen 2 overledenen of 4 as-bussen begraven worden. Ook is het mogelijk om 1 overledene en 2 as-bussen te begraven. Een particulier graf wordt uitgegeven voor een termijn van 20 of 30 jaar. Na afloop van deze termijn is het mogelijk om te verlengen met periodes van 5, 10, 15 of 20 jaar.


Particulier kindergraf

In een particulier kindergraf is het mogelijk om kinderen t/m 11 jaar te begraven. Een particulier kindergraf wordt uitgegeven voor een termijn van 20 of 30 jaar. Na afloop van deze termijn is het mogelijk om te verlengen met periodes van 5, 10, 15 of 20 jaar.

Sinds 2010 is er voor kindjes jonger dan 24 weken die levenloos zijn geboren een speciale plaats in gericht op de begraafplaats.


Particulier urnengraf

Een urnengraf biedt de mogelijkheid een urn (maximaal 2 urnen) ondergronds te begraven. De afmetingen van een urnengraf zijn 60l x 60b cm. De uitgiftetermijn van deze graven is 20 jaar. Na het aflopen van deze periode kan dit worden verlengd met termijnen van telkens 10 jaar.


Particuliere urnenplaats

Een particuliere urnenplaats biedt de mogelijkheid om een gedenkteken van natuursteen te plaatsen met waarin een urn (maximaal 2 urnen) gezet kan worden. De afmetingen van een urnenplaats zijn 60l x 60b cm. De uitgiftetermijn voor urnenplaatsen is 20 jaar. Na het aflopen van deze periode kan dit worden verlengd met termijnen van telkens 10 jaar.


Urnencolumbarium

In het urnencolumbarium kan een urn (maximaal 2 urnen) in een nis geplaatst worden. De nis kan eventueel afgesloten worden met een gedenkplaatje. Wanneer de nis open gelaten wordt, dient de as-bus in een sierurn gezet te worden. De uitgiftetermijn voor een nis in het urnencolumbarium is 20 jaar. Na het aflopen van deze periode kan dit worden verlengd met termijnen van telkens 10 jaar.


Strooiveld

Nabestaanden kunnen de as van een overledene uitstrooien op het strooiveld bij begraafplaats Achterambacht. Het is mogelijk om een gedenkplaatje te plaatsen op het monument wat bij het strooiveld staat ter herinnering aan de overledenen.

De afmetingen van een grafsteen op begraafplaats Achterambacht

Grafstenen begraafplaats Oud Kralingen Rotterdam algemene graf

Algemeen graf

Omdat er in een algemeen graf in 2 lagen wordt begraven, wordt hierin onderscheid gemaakt tussen een onder- en bovengraf.

In een ondergraf ligt de overledene die als eerste in het graf begraven is. Op een ondergraf mag een staand of liggend gedenkteken geplaatst worden.

In een bovengraf ligt de overledene die als tweede in het graf begraven is. Op een bovengraf mag alleen een liggend gedenkteken geplaatst worden.

De maximale afmetingen voor een liggend gedenkteken zijn: 80b x 90l cm.

De maximale afmetingen voor een staand gedenkteken zijn: 80b x 90h cm (incl. voetstuk)

Grafstenen begraafplaats Hofwijk Rotterdam algemeen kindergraf

Algemeen kindergraf

De afmetingen voor liggend gedenkteken op een algemeen kindergraf zijn: 40b x 60l x 10d cm. De afmetingen voor een staand gedenkteken op een algemeen kindergraf zijn: 40b x 60h cm (incl. voetstuk).

Grafstenen begraafplaats Oud Kralingen Rotterdam particulier graf

Particulier graf

Op een particulier graf mag zowel staand als liggend gedenkteken geplaatst worden of een combinatie van beide. De afmetingen hiervoor zijn 180l x 80b en maximaal 120h cm (incl. voetstuk).

Een roef mag maximaal 25 cm hoog zijn.

Grafstenen begraafplaats Oud Kralingen Rotterdam particulier kindergraf

Particulier kindergraf

De afmetingen voor een liggend gedenkteken op een particulier kindergraf zijn: 60b x 160l x 10d cm. De afmetingen voor een staand gedenkteken op een particulier kindergraf zijn: 60b x 120h cm (incl. voetstuk).

Grafstenen begraafplaats Oud Kralingen Rotterdam grafkelder

Particulier urnengraf/urnenplaats

Op een particulier urnengraf of urnenplaats mag zowel een staand als liggend gedenkteken geplaatst worden. De afmetingen voor een liggend gedenkteken zijn: 50l x 50b x 10d cm. De afmetingen voor een staand gedenkteken zijn 50b x 100h cm (incl. voetstuk).

Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst

Vergunning aanvragen voor een grafsteen op een algemeen graf

Inclusief vergunningaanvraag

Voor het plaatsen van een gedenkteken moet een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente. De kosten van de vergunning worden rechtstreeks aan de rechthebbende berekend. Grafsteenwinkel neemt dit helemaal van je over, zodat je geen omkijken hebt daar de vergunningsaanvraag. 


Voor het onderhoud aan de graven wordt een bedrag in rekening gebracht. Bij de algemene graven en algemene kindergraven zijn deze kosten eenmalig. Ben je op zoek naar een grafsteen? Grafsteenwinkel levert en plaatst ze op begraafplaats begraafplaats Achterambacht in Hendrik-Ido-Ambacht

Inclusief plaatsing op begraafplaats Achterambacht in Hendrik-Ido- Ambacht

De genoemde prijzen in de prijslijst zijn inclusief plaatsing van de grafsteen op de begraafplaats Achterambacht in Hendrik-Ido- Ambacht.

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!