Grafsteen laten plaatsen op begraafplaats Hillegersberg

Een grafsteen uitzoeken hebben de meeste van onze klanten nog nooit eerder gedaan. Om je bij dit proces te helpen geven we je graag alle informatie die je nodig hebt. Hier lees je alles over het plaatsen van een grafsteen op begraafplaats Hillegersberg in Rotterdam.


Wil je graag eens langskomen in één van onze showrooms? 

Grafsteenwinkel is gevestigd in Rotterdam

Alexandrium k@ntoren - ingang A
Schorpioenstraat 298

3067 KW Rotterdam

Telefoon: 085 - 303 1234


Kleuren bekijken

Grafsteen, goedkoop, budget, algemeen graf, begraafplaats Hillegersberg Rotterdam

Begraafplaats Hillegersberg in Rotterdam

Op een zandheuvel rondom de oude Kasteelruïne “Huis ten Berghe” en de Hillegondakerk ligt de Protestantse begraafplaats Hillegersberg.

Voor 1829 werd er begraven in de kerk, binnen de kerkmuren en in de ruïne. Na 1829 was het in steden en dorpen met meer dan 1000 inwoners niet langer toegestaan om in kerken of binnen de bebouwde kom te begraven. De zandheuvel rondom de oude kerk in Hillegersberg voldeed uitstekend als begraafplaats. In 1832 werden de eerste van vijftien grafkelders gemetseld in de kasteelruïne.

Vanwege het groeiende aantal inwoners werd begin 1900 de begraafplaats naar de zuidzijde, buiten de kerkmuur, uitgebreid. Enkele jaren later werd er door verdere uitbreiding de ingang van de begraafplaats naar de zuidkant verplaatst, aan de huidige Bergse Dorpsstraat. De kerk, de muur, de ruïne en het hek van de oude ingang zijn Rijksmonumenten.

Om in de toekomst ook aan de wensen van de gebruikers van de begraafplaats te kunnen voldoen heeft het College van Kerkrentmeesters in 2018 een urnenmuur gerealiseerd.


Adres:

Begraafplaats Hillegersberg

Kerkdreef 2

3054 Rotterdam 


Soorten graven op begraafplaats Hillegersberg

Op de begraafplaats zijn geen algemene graven. Particuliere graven zijn er in verschillende soorten.  

Zandgraven

Een zandgraf is voor 3 overledenen. De kosten grafrecht worden naar rato verhoogd voor meer dan 3 stoffelijke resten. Een zandgraf wordt uitgegeven voor 20 of 30 jaar. Na deze eerste uitgiftetermijn kan het grafrecht met periodes van 5, 10 of 20 jaar worden verlengd.

Kindergraf

Een kindergraf is een zandgraf voor een kind van maximaal 12 jaar en wordt uitgegeven voor een periode van 20 jaar. Na deze periode kan de termijn verlengd worden met 10 jaar.

Keldergraf

Een keldergraf is een graf waarin 3 tot 12 overledenen kunnen worden bijgezet. Keldergraven worden uitgegeven voor 20 of 30 jaar. Na deze eerste uitgiftetermijn kan het grafrecht met periodes van 5, 10 of 20 jaar worden verlengd. Indien er ruimte is, kan het grafrecht uitgebreid worden voor het bijzetten van meerdere overledenen tegen het dan geldende tarief.

Urnengraf

Een urnengraf is een zandgraf waarin maximaal 2 urnen/asbussen geplaatst kunnen worden. Urnengraven worden uitgegeven voor een periode van 10 of 20 jaar en kunnen verlengd worden met een periode van 10 jaar.

Er zijn slechts nog enkele plaatsen beschikbaar voor nieuwe urnengraven.

Urnenmuur

Nissen in de urenmuur zijn voor maximaal 2 urnen/asbussen per nis.

De afdektegel wordt door de begraafplaats ter beschikking gesteld, exclusief aan te brengen inscriptie. Alleen onder leiding van een uitvaartondernemer of de beheerder van de begraafplaats kan het plaatsen / bijzetten van een urn/asbus plaatsvinden. Wanneer na beëindiging van de periode geen termijn meer verlengd wordt, kan de afdektegel en de urn/asbus door de rechthebbende worden meegenomen. 

De afmetingen van een grafsteen op begraafplaats Hillegersberg

De afmetingen van een gedenksteen op particuliere graven zijn 180x80x100 centimeter.

Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst

Vergunning aanvragen voor een grafsteen op een algemeen graf

Inclusief vergunningaanvraag

Voor het plaatsen van een grafsteen moet er een vergunning worden aangevraagd bij de beheerder van de begraafplaats. Grafsteenwinkel neemt dit helemaal voor je over, zodat je geen omkijken hebt naar de vergunningaanvraag. Er worden geen vergunningskosten gerekend. Liggende grafsteen met gezandstraalde en ingeschilderde tekst

Kosten grafrecht

De kosten grafrecht zijn voor alle graven en de nissen inclusief algemeen onderhoud van de begraafplaats en het jaarlijks behandelen van de grafmonumenten met een mos- en algen remmend middel.

Ben je op zoek naar een grafsteen? Grafsteenwinkel levert en plaatst ze op begraafplaats Hillegersberg Rotterdam

Inclusief plaatsing op begraafplaats Hillegersberg in Rotterdam

Alle genoemde prijzen zijn inclusief plaatsing van de grafsteen op begraafplaats Hillegersberg in Rotterdam

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!