Grafsteen laten plaatsen op begraafplaats Oud Kralingen in Rotterdam

Een grafsteen uitzoeken hebben de meeste van onze klanten nog nooit eerder gedaan. Om je bij dit proces te helpen geven we je graag alle informatie die je nodig hebt. Hier lees je alles over het plaatsen van een grafsteen op begraafplaats Oud Kralingen in Rotterdam. 


Wil je graag eens langskomen in één van onze showrooms? 

Grafsteenwinkel is gevestigd in Rotterdam

Newday Offices Rotterdam

Marten Meesweg 8

3068 AV, Rotterdam

Telefoon: 085 - 303 1234


Grafstenen, goedkoop, budget, algemeen graf, begraafplaats Oud Kralingen Rotterdam
40 jaar

ervaring door heel Nederland

1000+

tevreden klanten per jaar

20 - 40%

goedkoper dan in de winkel

Begraafplaats Oud Kralingen in Rotterdam

De begraafplaats Oud Kralingen ligt waar vroeger de kerk van het voormalige dorp Kralingen stond en deze locatie behoorde toentertijd bij het centrum van Kralingen. Vanwege veenafgravingen is het dorp verhuisd, maar de begraafplaats ligt er nog steeds en is later vergroot. Rond 1844 is het oude kerkgebouw afgebroken en in de overblijfselen van de muren zijn grafkelders gecreëerd. Deze grafkelders liggen aan de noordkant van de begraafplaats. Er zijn een aantal monumentale grafkelders, het meest opvallende monument is het mausoleum van Pieter Kruyff Bartholomeus & Zn wat inmiddels geplaatst staat op de monumentenlijst.

De begraafplaats Oud Kralingen is eigendom van de Hervormde Gemeente Kralingen, echter is het een algemene begraafplaats: er worden overledenen van alle overtuigingen en gezindten begraven. 


Adres:

Begraafplaats Oud Kralingen

Laan van Oud Kralingen 1

3066 HA Rotterdam

Soorten graven op begraafplaats Oud Kralingen

Begraafplaats Oud Kralingen heeft verschillende soorten graven:

Algemeen graf

 Een algemeen graf wordt uitgegeven voor een termijn van 15 jaar. Na het aflopen van deze termijn is verlengen niet mogelijk en zal het graf geruimd worden. In een algemeen graf wordt in 3 lagen begraven, dit gaat op volgorde van binnenkomst. Een graf kan niet vooraf gereserveerd of uitgezocht worden. De overledenen die in het graf begraven liggen zijn dan ook vaak onbekenden van elkaar.


Algemeen kindergraf

Er worden ook algemene kindergraven uitgegeven voor kinderen tot 1 jaar en voor kinderen van 1 t/m 11 jaar. Deze graven worden voor 30 jaar uitgegeven.


Particulier graf

Een particulier graf, ook wel eigen graf of familiegraf genoemd, wordt uitgegeven voor een termijn van 15, 20, 30 of 50 jaar. Na het verlopen van deze periode kan de uitgiftetermijn verlengd worden met 10, 15, 20, 30 of 50 jaar. Een particulier graf kan vooraf uitgezocht en gereserveerd worden. Er zijn verschillende graven waarin 1, 2 of 3 overledenen in begraven worden. Daarbij kan de keuze gemaakt worden voor een 1e klas of 2e klas zandgraf. Het is mogelijk om eventueel een as-bus bij te plaatsen.


Grafkelder

Men kan ook kiezen voor het laten plaatsen van een grafkelder of gebruik maken van een grafkelder die al aanwezig is op de begraafplaats. Een grafkelder is een grafruimte welke opgebouwd is uit betonnen of gemetselde delen en wordt afgedicht met een sluitplaat. Deze kelders zijn er in diverse afmetingen.


Particulier kindergraf

Er worden ook particuliere kindergraven uitgegeven voor kinderen tot 1 jaar of voor kinderen van 1 t/m 11 jaar.


Urnengraven/ Urnenkelder

Op de begraafplaats bevindt zich een columbarium in het oude mausoleum, er zijn een honderdtal kleine ruimtes welke plaats bieden aan 1 of 2 urnen. Er zijn ook een aantal grotere ruimtes die geschikt zijn voor 6 of 8 urnen.

Urnen kunnen ook geplaatst worden in een urnenkelder. Deze kelders bieden ruimte aan maximaal 4 urnen. De urnenkelders worden uitgegeven voor termijnen van 15 t/m 30 jaar.

De afmetingen van een grafsteen op begraafplaats Oud Kralingen

Grafstenen begraafplaats Oud Kralingen Rotterdam algemene graf

Algemeen graf

De afmetingen voor een gedenkteken op een algemeen graf zijn 60l x 60b x 4d cm.

Grafstenen begraafplaats Hofwijk Rotterdam algemeen kindergraf

Algemeen kindergraf

De afmetingen voor een gedenkteken op een kindergraf zijn 40l x 40b x 4d cm. 

Grafstenen begraafplaats Oud Kralingen Rotterdam particulier graf

Particulier graf

De afmetingen voor een gedenkteken op een particulier 1e klas zandgraf zijn 200l x 100b cm en voor een 2e klas zandgraf 200l x 66b cm. 

Grafstenen begraafplaats Oud Kralingen Rotterdam particulier kindergraf

Particulier kindergraf

De afmetingen voor een gedenkteken op een kindergraf zijn 40l x 40b x 4d cm. 

Grafstenen begraafplaats Oud Kralingen Rotterdam grafkelder

Grafkelder

De afmetingen voor een gedenkteken op een (moderne) grafkelder zijn 270l x 115b cm.

Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst

Vergunning aanvragen voor een grafsteen op een algemeen graf

Inclusief vergunningaanvraag

De vergunning voor het plaatsen van een gedenksteen wordt aangevraagd bij de gemeente. Grafsteenwinkel neemt dit helemaal voor je over, zodat je geen omkijken hebt naar de vergunningaanvraag. 

Voor het plaatsen van een gedenkteken worden vergunningskosten in rekening gebracht.

Het onderhoud wat door de begraafplaats wordt verzorgd, is bij de betaling van een particulier graf inbegrepen. Bij een algemeen graf worden voor het onderhoud van het gedenkteken de kosten apart in rekening gebracht. Ben je op zoek naar een grafsteen? Grafsteenwinkel levert en plaatst ze op begraafplaats Hofwijk Rotterdam

Inclusief plaatsing op begraafplaats Oud Kralingen

Alle genoemde prijzen zijn inclusief plaatsing van de grafsteen op begraafplaats Oud Kralingen in Rotterdam. 

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!