Grafsteen laten plaatsen op begraafplaats St. Laurentius in Rotterdam

Een grafsteen uitzoeken hebben de meeste van onze klanten nog nooit eerder gedaan. Om je bij dit proces te helpen geven we je graag alle informatie die je nodig hebt. Hier lees je alles over het plaatsen van een grafsteen op begraafplaats St. Laurentius in Rotterdam. 


Wil je graag eens langskomen in één van onze showrooms? 

Grafsteenwinkel is gevestigd in Rotterdam

Newday Offices Rotterdam

Marten Meesweg 8

3068 AV, Rotterdam

Telefoon: 085 - 303 1234


Grafstenen, goedkoop, budget, algemeen graf, begraafplaats St. Laurentius Rotterdam

Begraafplaats St. Laurentius in Rotterdam

Tijdens de Middeleeuwen werden monniken begraven in een zogenoemd kloosterhof. Deze werd tussen 1200 en 1300 gecreërd door overdekte kruisgangen. Het terrein werd heilig verklaard en er kwamen bovengrondse grafkelders en arcadegalerijen rondom. 


De begraafplaats ligt midden in de nieuwe wijk Nieuw Crooswijk en is een paar jaar geleden aangewezen als Gemeentelijk Monument. Zo midden in het centrum gelegen is de begraafplaats zelf een rustig, groen oord. Elk jaar worden er diverse evenementen gehouden waarbij iedereen welkom is. De begraafplaats is niet alleen voor familie van overledenen, maar een plek voor iedereen die op zoek is naar bezinning, troost en rust.  


Adres:

R.K. Begraafplaats en Crematorium Sint Laurentius

Nieuwe Crooswijkseweg 123

3034 PN Rotterdam

Soorten graven op begraafplaats St. Laurentius 

Begraafplaats St. Laurentius biedt onder andere ruimte voor algemene en particuliere graven: 

Algemene graven

In de algemene graven wordt in twee lagen begraven. Wanneer de laatste begraving in de bovenste laag plaatsvond, zal de volgende begraving in de onderste laag van de eerst volgende vrije plek plaatsvinden. De kist van de daarop volgende begraving zal dan weer in de bovenste laag geplaatst worden. Er kan dus vooraf geen plaats gekozen worden. Een echtpaar kan op deze manier niet bij elkaar worden begraven, tenzij zij gelijktijdig overlijden. De uitgiftetermijn op algemene graven is 10 jaar. Verlengen is niet mogelijk. Na het aflopen van deze periode zal het graf geruimd worden en de overledene zal worden herbegraven in een verzamelgraf. Dit verzamelgraf is niet openbaar.


Particuliere graven

Voor particuliere graven zijn er verschillen mogelijkheden. Het is mogelijk om naast één of twee kisten ook een zelfde aantal urnen in een particulier graf te plaatsen. De uitgifte termijn voor particuliere graven is 10, 20 of 30 jaar en kan na het verlopen van deze termijn verlengd worden met 5, 10 of 20 jaar. Voor het onderhoud aan de begraafplaats wordt bij een particulier graf een verplichte bijdrage gevraagd.


Zandgraven

Er zijn één- en tweepersoons zandgraven. Maximaal wordt er in twee lagen begraven. Er zijn ook plekken waar overledenen naast elkaar begraven kunnen worden. Dit kan in 1 laag, maar ook in 2 lagen (dus 2 aan 2).

Keldergraven

De keldergraven zijn kelders boven de grond en biedt plaats voor 4 personen. Vanwege oude grafrechten komt er hier maar af en toe een van vrij.

Arcadegraven

Van arcadegraven zijn enkele (grafkelder voor 5 personen) en dubbele (grafkelder voor 11 personen) graven. Ook kunnen as-bussen bijgeplaatst worden. De grafkelder wordt afgedekt met een liggende grafsteen. Er kan een eigen gedenkteken aan de wand aangebracht worden.

Kindergraven

Er zijn algemene en particuliere kindergraven voor kinderen t/m 11 jaar. De groene torens op het kinderhofje bieden de gelegenheid om een urn of as-bus van een kind in een nis te plaatsen. 

Overige mogelijkheden op begraafplaats St. Laurentius

Deze begraafplaats kent vier soorten as-bestemmingen/urnenplaatsen:

Strooiveld

Er zijn op de begraafplaats 2 strooivelden waar de as uitgestrooid kan worden.

Urnentuin

Een particulier urnengraf biedt plaats voor twee as-bussen welke in een kelder, in het zand of eventueel bovenop het graf geplaatst worden.

Columbarium

Een nis in deze wand biedt plaats voor twee as-bussen. De uitgiftetermijn is 5 jaar en kan eventueel verlengd worden.

Algemeen urnengraf

Op verschillende plekken op de begraafplaats liggen de algemene urnengraven welke elk plaats bieden aan twee as-bussen. De bijzetting is op volgorde van binnenkomst, de overledenen zijn dus vaak geen bekenden van elkaar. De termijn van uitgifte is 10 jaar. Na het verlopen van de termijn vervalt het graf, de as van de overledene wordt uitgestrooid.

De afmetingen van een grafsteen op begraafplaats St. Laurentius

Grafstenen begraafplaats St. Laurentius Rotterdam algemene graven

Algemeen graf

De afmetingen van een gedenkplaat op een algemeen graf zijn 50 x 50 x 5 cm en kan op een roefje of liggend geplaatst worden. De gedenkplaat van de overledene die in de onderste laag begraven ligt, wordt bovenaan geplaatst en die van de overledene in de bovenste laag wordt onderaan het graf geplaatst. De begraafplaats omkadert het graf met een frame van staal met de afmetingen 80 x 80 cm. Hierbinnen moet de gedenkplaat en eventueel groen staan. 

Grafstenen begraafplaats St. Laurentius Rotterdam algemeen kindergraf

Algemeen kindergraf

De afmetingen van gedenkplaat op een algemeen kindergraf zijn 40 x 40 cm. 

Grafstenen begraafplaats St. Laurentius Rotterdam algemeen urnengraf

Algemeen urnengraf

De afmetingen van een afsluitplaat voor een algemeen urnengraf zijn 40 x 40 cm. 

Grafstenen begraafplaats St. Laurentius Rotterdam particulier graf

Particulier graf

De maximale afmetingen van een gedenksteen op een particulier graf zijn 180l x 80b x 100h cm.

Grafstenen begraafplaats St. Laurentius Rotterdam particulier kindergraf

Particulier kindergraf

Er gelden afwijkende afmetingen voor particuliere kindergraven. 

Grafstenen begraafplaats St. Laurentius Rotterdam urnen-nis

Urnen-nis

De urnen-nis heeft een afmeting van 38 x 38 x 43 cm diep. Deze wordt afgesloten met een glasplaat.

Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst

Vergunning aanvragen voor een grafsteen op een algemeen graf

Inclusief vergunningaanvraag

De vergunning voor het plaatsen van een gedenksteen wordt aangevraagd bij de gemeente. Grafsteenwinkel neemt dit helemaal voor je over, zodat je geen omkijken hebt naar de vergunningaanvraag. De vergunningskosten bedragen €94,50 voor een algemeen graf en €126,- voor een particulier graf. Ben je op zoek naar een grafsteen? Grafsteenwinkel levert en plaatst ze op begraafplaats St. Laurentius Rotterdam

Inclusief plaatsing op begraafplaats St. Laurentius

Alle genoemde prijzen zijn inclusief plaatsing van de grafsteen op begraafplaats St. Laurentius in Rotterdam. 

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!