Grafsteen laten plaatsen op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam

Een grafsteen uitzoeken hebben de meeste van onze klanten nog nooit eerder gedaan. Om je bij dit proces te helpen geven we je graag alle informatie die je nodig hebt. Hier lees je alles over het plaatsen van een grafsteen op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. 


Wil je graag eens langskomen in één van onze showrooms? 

Grafsteenwinkel is gevestigd in Rotterdam

Newday Offices Rotterdam

Marten Meesweg 8

3068 AV, Rotterdam

Telefoon: 085 - 303 1234


Kleuren bekijken

Grafstenen, goedkoop, budget, algemeen graf, Zuiderbegraafplaats  Rotterdam

Zuiderbegraafplaats in Rotterdam

De Zuiderbegraafplaats is sinds 14 mei 1940 geopend op de linker Maasoever van Rotterdam. De begraafplaats heeft een vredige en toegankelijke uitstraling welke doet denken aan een park, mede dankzij de aanwezige wandelpaden. Er zijn op de begraafplaats veel verschillende mogelijkheden tot begraven. Zo zijn er verschillende vakken voor algemene en eigen graven, is er een Rooms-Katholiek vak, een Feyenoord-vak en kan de overledene bovengrond begraven worden. Tot slot bevindt er zich een urnentuin op de begraafplaats. 

De begraafplaats biedt daarbij genoeg mogelijkheden voor de verschillende culturen die Rotterdam heeft. Zo is er een Islamitisch en een Chinees gedeelte maar biedt de begraafplaats ook plaats voor stromingen als Pakistaanse Islamieten, Javaanse Westbidders, Soennieten en Ahmadiyya. Als laatste bevinden zich tevens oorlogsgraven en een strooiveld op deze begraafplaats in Rotterdam. 


Adres:

Slinge 50

 3084 EB Rotterdam

Soorten graven op Zuiderbegraafplaats Rotterdam

Zuiderbegraafplaats Rotterdam biedt onder andere ruimte voor algemene en particuliere graven: 

Algemeen graf

Een algemeen graf wordt toegewezen door de beheerder van de begraafplaats. De nabestaanden mogen dus niet zelf een locatie kiezen. In een algemeen graf worden drie personen begraven, die elkaar niet kennen. 


 Op een algemeen graf plaatst de begraafplaats standaard drie liggende gedenkstenen van 50 x 50 x 5 cm. De zerkjes worden tegen elkaar geplaatst, aan de hand van de begraafvolgorde wordt bepaald welke gedenksteen bestemd is voor de betreffende overledene. Op deze zogenaamde gemeentetegel kan de familie een tekst laten aanbrengen.


Daarnaast is het mogelijk een 'eigen' tegel te laten vervaardigen en plaatsen. Zo’n soortgelijke gedenksteen moet vervaardigd zijn uit een duurzaam materiaal en moet de juiste maat hebben. Grafsteenwinkel heeft al 40 jaar ervaring met het plaatsen van grafstenen en helpt je hier graag bij. 


Het grafrecht van een algemeen graf op de Zuiderbegraafplaats is 15 jaar.


Particulier graf

Een particulier graf (ook wel familiegraf of eigen graf genoemd) mag daarentegen wel zelf uitgekozen worden. Dit is een graf waar meerdere personen begraven mogen worden. 

Voor een particulier graf biedt de begraafplaats de vrijheid om binnen de maximale afmetingen

van 180 x 80 x 100 cm een passend gedenkteken op het graf van hun dierbaren te laten plaatsen. Hiervoor dient een vergunning te worden aangevraagd. De uitvoering wordt dan beoordeeld op duurzaamheid, hoe de steen eruit ziet en of het aan de juiste maatvoering voldoet. Grafsteenwinkel is op de hoogte van de specifieke eisen die hieraan gesteld worden, we vragen de vergunning dan ook kosteloos voor je aan, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. 


Belangrijkste verschillen tussen algemene en particuliere graven

In een particulier graf worden meerdere personen begraven die elkaar kennen. In een algemeen graf worden 3 personen begraven, die onbekend zijn van elkaar.

Op een particulier graf mag een staande grafsteen worden geplaatst. Op een algemeen graf mag een liggende grafsteen worden geplaatst, ook wel een graftegel genoemd.

In een particulier graf bepalen de nabestaanden wie er nog meer in het graf begraven moet worden. Bij een algemeen graf bepaalt de beheerder van de begraafplaats.

Overige mogelijkheden op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam

Op de Zuiderbegraafplaats zijn er naast algemene en particuliere graven de volgende mogelijkheden:

Kindergraf 

Op de begraafplaats is er een speciaal vak voor kindergraven, een kindergraf biedt plaats aan een kind van 0 tot 1 jaar en van 1 tot 12 jaar.

Keldergraf 

Op de Zuiderbegraafplaats zijn enkele gemetselde keldergraven aanwezig. Het is ook mogelijk om in een nieuw aangekocht particulier graf een betonnen kelder te laten plaatsen. 

Urnengraven 

Je kunt kiezen om de urn van de dierbare bij te zetten in een urnengraf. Dit kan ondergronds of bovengronds. Hiervoor zijn vakken ingericht op de begraafplaats. 

Bovengrondse nis 

Je kunt kiezen voor bijzetting in een bovengrondse nis, deze bovengrondse nis koop je aan voor een eerste periode van dertig jaar (uitsluitend voor bijzettingen in bestaande graven).

Columbarium 

Op de begraafplaats kan je kiezen voor het bijzetten van de urn in het columbarium. Een columbarium is een urnenmuur op de begraafplaats. In elke nis is er plaats voor twee asbussen, deze worden voor een periode van vijf jaar bijgezet. 

Herdenkingsmonument urn 

Het is mogelijk een herdenkingsmonument te huren in verschillende vormen zoals een tulp, vergeet-mij-niet, kastanje of voetbal. In deze monumenten kan je de asbus bijzetten. Zo heb je een gedenkplek om naartoe te gaan om de dierbare te herdenken.

Feyenoordvak 

Voor Feyenoord-supporters is er een bijzondere laatste rustplaats op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam, het speciale Feyenoord-vak.

Het gras in het Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats komt rechtstreeks van het hoofdveld van Feyenoord. Het Feyenoord-vak biedt plaats aan: particuliere graven, algemene graven, een columbarium en er is een strooiveld met origineel gras uit De Kuip. 

Op deze plek zijn drie unieke monumenten voorzien van het logo van Feyenoord. Deze monumenten kunnen onderdeel uitmaken van de plechtigheden rondom de uitvaart of bij het uitstrooien van de as.


Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst

Vergunning aanvragen voor een grafsteen op een algemeen graf

Inclusief vergunningaanvraag

De vergunning voor het plaatsen van een gedenksteen wordt aangevraagd bij de gemeente. Grafsteenwinkel neemt dit helemaal voor je over, zodat je geen omkijken hebt naar de vergunningaanvraag. De vergunningskosten bedragen €126,- Ben je op zoek naar een grafsteen? Grafsteenwinkel levert en plaatst ze op Zuiderbegraafplaats  Rotterdam

Inclusief plaatsing op Zuiderbegraafplaats

Alle genoemde prijzen zijn inclusief plaatsing van de grafsteen op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. 

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!