Grafstenen Barendrecht | Alle Info & Prijzen

Grafstenen Barendrecht | Alles wat je moet weten over het kopen en plaatsen van een grafsteen in Barendrecht

Wil je een grafsteen kopen in Barendrecht, of wil je een grafsteen plaatsen op een van de begraafplaatsen in Barendrecht? Er zijn veel verschillende graven en begraafplaatsen en de regels van grafstenen wijken dan veel af. Grafsteenwinkel is er voor je, en begleid je graag in dit proces; van het eerste gesprek tot de vergunningsaanvraag. 

Op deze pagina lees je alles over grafstenen (kopen) in Barendrecht.

Grafstenen Barendrecht
40 jaar

ervaring door heel Nederland

1000+

tevreden klanten per jaar

20 - 40%

goedkoper dan in de winkel

Begraafplaatsen Barendrecht

Algemene Begraafplaats Barendrecht

Algemene begraafplaats Barendrecht

De Algemene Begraafplaats in Barendrecht werd in juni 1871 in gebruik genomen. In de loop van de jaren heeft de gemeente de begraafplaats verschillende malen uitgebreid door het aankopen van grond. De oudste graven vanaf 1872 liggen op het oude historische gedeelte. Op de begraafplaats is er ook een Rooms-Katholiek gedeelte, een urnenmuur, urnengraven en strooiveld.


In 2017 is gestart met het herinrichten van de Algemene Begraafplaats. Verwacht wordt dat de werkzaamheden halverwege 2019 klaar zullen zijn. Er kunnen dan weer nieuwe graven worden uitgegeven. Er vinden nu alleen bijzettingen in bestaande particuliere graven plaats.

Begraafplaats Barendrecht

Begraafplaats Den Ouden Dijck

Begraafplaats Den Ouden Dijck is in 2003 in gebruik genomen en heeft de kenmerken van een landgoed, de elementen van de omgeving zoals de kreken en het polderlandschap zijn terug te vinden op de begraafplaats. Er zijn naast de algemene gedeeltes ook graven voor Islamitische of Rooms-Katholieke gelovigen. Den Ouden Dijck heeft tevens keldergraven, muurgraven, een urentuin, columbarium en strooiveld. 

Soorten graven op begraafplaatsen in Barendrecht

Er zijn verschillende soorten graven:

Algemene graven

n de algemene graven wordt in drie lagen begraven, de overledenen zijn vaak geen bekenden van elkaar. Er kan vooraf geen plaats gekozen worden. De uitgiftetermijn op algemene graven is 15 jaar. Verlengen is niet mogelijk. Na het aflopen van deze periode zal het graf geruimd worden en de overledene zal in een verzamelgraf op de begraafplaats worden herbegraven. Wel bestaat de mogelijkheid om alsnog een particulier graf te kopen en hier de overledene in te herbegraven.

Particuliere graven

In een particulier graf kunnen twee of drie overledenen begraven worden, de rechthebbende van het graf bepaalt wie er in het graf begraven wordt. De particuliere graven worden uitgegeven voor een termijn van 20 jaar of voor een periode van onbepaalde tijd. De termijn van 20 jaar kan na afloop verlengd worden met 5, 10 of 20 jaar of omgezet worden naar een periode van onbepaalde tijd. Wanneer er door de rechthebbende van het graf besloten wordt om de termijn niet te verlengen, kan het zijn dat het graf door de gemeente geruimd wordt.

Particuliere foetus- en  kindergraven

Alleen op de begraafplaats Den Ouden Dijck zijn er particuliere foetus- en kindergraven (kinderen van 0 t/m 17 jaar). De graven worden voor 80 jaar uitgegeven en zijn (alleen voor inwoners van Barendrecht) kosteloos.

Urnen

Voor het boven- of ondergronds plaatsen van urnen zijn er verschillende mogelijkheden. Zowel op de Algemene begraafplaats als op begraafplaats Den Ouden Dijck is er een columbarium, urnen kunnen in een urnenmuur geplaatst worden. Op begraafplaats Den Ouden Dijck worden de nissen met natuurstenen platen afgesloten.

Ook is er op allebei de begraafplaatsen een strooiveld aanwezig waar as uitgestrooid kan worden.

Het bijzetten van een urn (maximaal 2 as-bussen) in een graf is alleen in particuliere graven mogelijk, niet in een algemeen graf. In een particulier graf mogen 2 personen of één persoon en 1 of 2 as-bussen begraven worden.

Op Den Ouden Dijck kunnen urnen ook ondergronds geplaatst worden in een urnengraf. Een urengraf biedt plaats aan 4 as-bussen. Tevens heeft Den Ouden Dijck een urnentuin waar een urn op een zelf gekozen plek geplaatst mag worden. 

De afmetingen van een grafsteen in Barendrecht

Liggende grafsteen Barendrecht

Algemeen graf Barendrecht

De afmetingen van een gedenkteken op een algemeen graf zijn 60l x 60b x 6d cm. De gedenktekens worden liggend geplaatst op een schuin roefje. Er kunnen op een algemeen graf 3 gedenktekens met dezelfde afmetingen worden geplaatst.
Staande grafsteen Barendrecht

Particulier graf Barendrecht

De particuliere graven worden verdeeld in type A- graven en type B-graven.

Op de type A-graven worden een liggend gedenkteken (mogelijk gecombineerd met en staand gedenkteken) geplaatst. De afmetingen van het liggend gedenkteken zijn 180l x 80b x 10d cm. Wanneer er gecombineerd wordt met een staand gedenkteken moet deze de afmetingen 120h x 80b x 10d cm hebben. Verder mogen er op het gehele graf planten geplaatst worden.

Op de type B-graven worden een staand gedenkteken geplaatst met de afmetingen van 120h x 80b x 10d cm. De staande gedenktekens hebben (wanneer dat wenselijk is) voor de gedenksteen een plantenuitsparing van 50 cm. Op de overige ruimte van het graf zal de gemeente gras aanbrengen en onderhouden.

Particulier foetus- en kindergraf

Op de particuliere foetus- en kindergraven mogen staande of liggende gedenktekens aangebracht worden.

Op de urnengraven mag een staand of liggend gedenkteken aangebracht worden welke de afmetingen van maximaal 60b x 80h cm en minimaal 40b x 50h cm moet hebben. Er mag op het gehele graf beplanting worden aangebracht worden. 

Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst

Vergunning grafsteen Barendrecht

Inclusief vergunningaanvraag

De vergunning voor het plaatsen van een gedenksteen wordt aangevraagd bij de gemeente. Grafsteenwinkel neemt dit helemaal voor je over, zodat je geen omkijken hebt naar de vergunningaanvraag. 

De gemeente Barendrecht verzorgt op de Algemene begraafplaats en begraafplaats Den Ouden Dijck het onderhoud aan de graven en de terreinen. Hiervoor wordt bij de aankoop van een graf of bij het verlengen van een termijn een bedrag berekend.

Er is optie tot afkoop mogelijk.Grafsteen kopen Barendrecht

Inclusief plaatsing op de begraafplaats in Barendrecht

Alle genoemde prijzen zijn inclusief plaatsing van de grafsteen op begraafplaats in Barendrecht

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!