Grafstenen Dordrecht

Grafsteen kopen in Dordrecht? Er zijn veel verschillende soorten grafstenen en daardoor kan het lastig zijn een geschikte gedenksteen te vinden in Dordrecht. Bij Grafsteenwinkel maken we het je gemakkelijk. We hebben een aantal verschillende nette modellen grafstenen welke in een aantal kleuren verkrijgbaar zijn. En een grafsteen uitzoeken in Dordrecht doe je op de manier hoe jij dat het fijnste vindt; zo kun je een grafsteen online bestellen, langskomen bij Grafsteenwinkel Dordrecht maar  kun je ook een gratis thuisbezoek aanvragen. 
Op deze pagina lees je alles over grafstenen in Dordrecht.

Grafstenen Dordrecht
40 jaar

ervaring

500+

tevreden klanten per jaar

20 - 40%

goedkoper

Begraafplaatsen Dordrecht

In Dordrecht vind je meerdere begraafplaatsen. De grootste begraafplaatsen in Dordrecht zijn begraafplaats Dubbeldam en begraafplaats Essenhof. De informatie op deze pagina zal betrekking hebben op begraafplaats Essenhof. Begraafplaats Essenhof in Dordrecht is goed verzorgd en schoon. Deze Dordtse begraafplaats heeft verschillende opties voor begraven. Deze mogelijkheden zullen we op deze pagina bespreken. 


Adres begraafplaats Essenhof: 
Nassauweg 200
 3314 JR Dordrecht

Is een grafsteen in Dordrecht duur?

Vaak wordt er geheimzinnig gedaan over de prijzen van grafstenen. Bij Grafsteenwinkel mag je direct in onze prijslijst kijken. Zelfs zonder een afspraak met een van onze medewerkers weet je zo precies waar je aan toe bent. En heb je nog vragen? Dan helpen we je altijd graag. 

50%
Bekijk prijslijst
Prijs grafsteen Dordrecht
Budget grafsteen liggend goedkoop Essenhof Dordrecht

Ik ben goed geholpen bij het uitzoeken van een grafsteen voor de Essenhof. Via de e-mail kreeg ik heel vlot antwoord en ook telefonisch kreeg ik duidelijke antwoorden. De scherpe prijs heeft er mede toe bijgedragen dat ik voor Grafsteenwinkel heb gekozen.

Robert van den Berg - Dordrecht

Grafsteen kopen in Dordrecht

Een grafsteen kopen in Dordrecht

Grafsteenwinkel is gevestigd in Dordrecht! Hier kun je in alle rust alle grafstenen uit de prijslijst bekijken. We raden je wel aan van tevoren een afspraak te maken, dan weten we 100% zeker dat we alle tijd voor je hebben. 


Adres Grafsteenwinkel Dordrecht:

Pieter Zeemanweg 30A

3316 GZ Dordrecht


Prijzen grafsteen Dordrecht

Duidelijke prijzen

Prijzen zonder bijkomende kosten

Tekst grafsteen dordrecht

Inclusief tekst

Tekst van 100 tekens inbegrepen

Vergunning grafsteen Dordrecht

Vergunningaanvraag

Inclusief volledige vergunningaanvraag

Soorten graven Dordrecht

Graven op Begraafplaats Essenhof Dordrecht

Op begraafplaats Dordrecht (Essenhof) zijn er verschillende soorten graven. We maken onderscheid tussen particuliere en algemene graven


In een algemeen graf worden 2 of 4 personen begraven, die elkaar niet kennen. Er kan door de nabestaanden niet gekozen worden voor een plek en er wordt alleen begraven op volgorde van binnenkomst.


Bij een particulier graf is dit anders. Hierbij is het wel mogelijk zelf een keuze te maken voor de locatie. Je kunt kiezen of er 1 of 2 personen in het graf begraven moeten worden. De tweede plek biedt plaats aan bijvoorbeeld een familielid. In een particulier graf wordt geen onbekende begraven.


De aanschaf van de grafrechten van een particulier graf zijn hoger dan dat van een algemeen graf.

Belangrijke weetjes over begraven in Dordrecht​​​​

In een particulier graf worden 1 of 2 personen begraven. In een algemeen graf worden 2 of 4 personen begraven.

Op een particulier graf mag een staande grafsteen worden geplaatst. Op een algemeen graf mag een liggende grafsteen worden geplaatst, ook wel een graftegel genoemd.

In een particulier graf bepalen de nabestaanden wie er nog meer in het graf begraven moet worden. Bij een algemeen graf bepaalt de begraafplaats dit.

Bij een particulier graf mag een plek worden uitgekozen. Een algemeen graf wordt toegewezen op basis van binnenkomst.

Prijzen grafstenen Dordrecht

Welke soort grafsteen mag op welk soort graf in Dordrecht?

Staande grafsteen Dordrecht

Staande grafstenen

Een staande grafsteen mag in Dordrecht alleen op een particulier graf geplaatst worden. De maximale afmetingen van die steen mogen dan 180x80x100 cm zijn. Bij Grafsteenwinkel zorgen we er altijd voor dat de grafsteen de juiste afmetingen heeft. We hebben drie verschillende modellen van de staande steen. Namelijk model 'Golf', model 'Modern' en model 'Toog'. Deze zijn allemaal verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en als letterplaat, met omranding, of met afdekplaat. 
Liggende grafsteen Dordrecht

Liggende grafstenen

Niet op ieder graf mag een staande grafsteen geplaatst worden. Een liggende grafsteen is dan een mogelijkheid. Deze wordt ook wel een graftegel genoemd en mag op algemene graven geplaatst worden. De liggende grafsteen is in vier verschillende kleuren vergelijkbaar bij Grafsteenwinkel en wordt kosteloos op de juiste maat gemaakt. 

Afmetin​​​​gen grafsteen Dordr​​​​echt

Algemeen graf

Voor het plaatsen van een grafsteen op een algemeen graf op begraafplaats Essenhof in Dordrecht zijn de afmetingen vastgesteld op 40 x 50 x 6 centimeter. Op een algemeen graf mag dus alleen een liggende grafsteen worden geplaatst.

Particulier graf

Voor een grafsteen op een particulier graf op Essenhof geldt er meer vrijheid. Deze grafstenen mogen maximaal 180 centimeter lang zijn en 80 centimeter breed. Het staande gedeelte is maximaal 100 centimeter hoog.

Vergunning grafsteen Dordrecht

Vergunning grafsteen Dordrecht

Wanneer je een grafsteen in Dordrecht wilt plaatsen, is het belangrijk om hiervoor een vergunning aan te vragen. De gemeente kijkt op basis van de vergunningsaanvraag dan of de grafsteen voldoet aan de eisen. 


Het aanvragen van deze vergunning neemt Grafsteenwinkel graag voor je uit handen. We dienen dan de gehele vergunningsaanvraag in, inclusief benodigde tekeningen. Hierdoor heb je hier zelf geen omkijken naar.


De kosten van een vergunning voor een grafsteen in Dordrecht zijn 65 euro. Deze kosten 

belast Grafsteenwinkel een op een door aan de nabestaanden.

Tekst grafsteen Dordrecht

Hoe bepaal ik de tekst voor op een grafsteen in Dordrecht?

Het bepalen van de tekst op een grafsteen is 1 van de moeilijkste stappen. Natuurlijk komt hier de naam, geboorte- en overlijdensdatum op. Maar hoe vorm je deze tekst verder?


De adviseurs van Grafsteenwinkel helpen je hier graag bij. Dit kan telefonisch, per mail, in onze winkel in Dordrecht of met een huisbezoek. 


De genoemde prijzen zijn inclusief een tekst van 100 tekens.

Grafsteen plaatsen Dordrecht

Wanneer mag een grafsteen worden geplaatst op begraafplaats Dordrecht?

Voor het plaatsen van een grafsteen op Essenhof moet je rekening houden met een termijn van 2 - 3 maanden op een algemeen graf en 3 - 4 maanden op een particulier graf.

Deze termijn is nodig om de grond goed in te laten klinken, zodat de grafsteen niet na een aantal jaar gaat verzakken.

Ook is deze tijd nodig om de vergunning aan te vragen en de grafsteen te produceren.

Bekijk prijzen en voorbeelden van grafstenen

We begrijpen goed dat je vooraf duidelijkheid wil over de mogelijkheden en prijzen van grafstenen. Dat vinden we geen probleem. Bekijk hier onze complete prijslijst met duidelijke voorbeelden.

Prijslijst grafstenen Dordrecht
50%
Prijslijst bekijken (pdf)