Grafstenen Ridderkerk| Alle info & prijzen

Grafstenen Ridderkerk| Alles over het kopen, uitzoeken en plaatsen van een grafsteen in Ridderkerk| Inclusief duidelijke prijzen


Een grafsteen kopen in Ridderkerk? Het aanschaffen van een grafsteen is iets wat je waarschijnlijk nog niet vaker gedaan hebt. Het kan daardoor best lastig zijn om te weten waar je rekening mee moet houden, of op moet letten. Grafsteenwinkel vertelt je op deze pagina alles wat je moet weten over het uitzoeken en plaatsen van een grafsteen in Ridderkerk. En heb je nog vragen? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.

Grafstenen Ridderkerk
40 jaar

ervaring in Ridderkerk en de rest van Nederland

500+

tevreden klanten per jaar

20 - 40%

goedkoper dan in de winkel

Soorten graven in Ridderkerk

In Ridderkerk zijn twee begraafplaatsen en op deze begraafplaatsen zijn verschillende soorten graven. Het is belangrijk om te weten welke soorten graven er zijn, omdat dit invloed heeft op de grafsteen die geplaatst mag worden op de begraafplaats

Staande grafsteen Ridderkerk

Particulier graf Ridderkerk

Een particulier graf biedt plaats voor twee overledenen. De rechthebbende van het graf bepaalt wie er in het graf begraven wordt. Een particulier graf wordt uitgegeven voor een periode van 20 jaar. Het is mogelijk om deze periode na afloop te verlengen met een periode van 10 of 20 jaar. In een particulier graf is het ook mogelijk om vier as-bussen te begraven of twee sierurnen op het graf te plaatsen. As uitstrooien in het graf is ook mogelijk. 


Sinds 2012 worden er op begraafplaats Vredehof graven voor onbepaalde tijd uitgegeven. Particuliere graven die aangekocht zijn voor 2012 kunnen na het aflopen van de uitgifte termijn eventueel omgezet worden naar een graf voor onbepaalde tijd.

Liggende grafsteen Ridderkerk

Algemeen graf Ridderkerk

In een algemeen graf wordt in 2 lagen begraven. De twee overledenen zijn meestal geen familie van elkaar. Het graf blijft eigendom van de gemeente. De algemene graven worden uitgegeven voor een periode van 20 jaar. Verlengen van deze periode is niet mogelijk. Het graf kan na het aflopen van deze periode geruimd worden. Het is mogelijk voor de nabestaanden om de stoffelijke resten te laten herbegraven in een particulier graf of te cremeren.

Overige graven Ridderkerk

Foetus- en Kindergraven Ridderkerk

Foetus- en kindergraven worden alleen uitgegeven op begraafplaats Vredehof. Deze graven worden uitgegeven met een termijn van 80 jaar. 

Islamitische graven Ridderkerk

Op de begraafplaats kan er op een apart gedeelte begraven worden volgens de islamitische normen en waarden. Dit is tot stand gekomen in overleg met 6 moskeeën. De graven zijn naar het zuidoosten gericht, zodat de overledenen met het gezicht naar Mekka begraven liggen.

Afmetingen grafstenen Ridderkerk

Algemeen graf 

De afmetingen van een gedenkteken op een algemeen graf zijn 45l x 65b x 6d cm.

Bekijk liggende grafstenen

Particulier graf 

De afmetingen van een gedenkteken op een particulier graf zijn 195l x 80b x 100h cm en moet op een raam geplaatst worden.

Bekijk staande grafstenen  

Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst 'Grafstenen Ridderkerk'

Vergunning grafsteen Ridderkerk

Vergunning grafsteen Ridderkerk

Voor het plaatsen van een gedenkteken op een graf moet vergunning bij de gemeente worden aangevraagd. 

Jaarlijks moet een bedrag voor onderhoud betaald worden. Dit verschilt per type graf. 


Meer informatie over bijkomende kosten van het begraven en grafstenen vindt u op de website van de gemeente Ridderkerk.

Plaatsen grafsteen Ridderkerk

Inclusief plaatsing op de begraafplaats in Ridderkerk

De genoemde prijzen in de prijslijst zijn inclusief plaatsing van de grafsteen op de begraafplaats in Ridderkerk. 

Begraafplaatsen in Ridderkerk

Er zijn twee begraafplaatsen in de gemeente Ridderkerk:


Begraafplaats Rusthof

Lagendijk 50
 2981 ER Ridderkerk


Op de gemeentelijke begraafplaats Rusthof wordt sinds begin 1929 begraven en is daarmee de oudste van de 2 begraafplaatsen die de gemeente Ridderkerk heeft. Voor de in 1940 omgekomen Ridderkerkse soldaten heeft de begraafplaats een monument en een herdenkingsplaquette. Op Rusthof worden alleen particuliere graven uitgegeven. Het is mogelijk om deze nieuwe graven vooraf al te reserveren. 


Begraafplaats Vredehof

Lagendijk 112

2981 ER Ridderkerk


De gemeentelijke begraafplaats Vredehof bestaat sinds 1954. Op de begraafplaats zijn diverse kunstwerken geplaatst en zijn er de elf graven van paters van de Kruisheren te vinden. De begraafplaats Vredehof biedt diverse mogelijkheden voor begraven. Zo worden er algemene en particuliere graven uitgegeven. De begraafplaats heeft een gedeelte met Rooms-Katholieke en een gedeelte met islamitische graven. Het bijzetten van urnen behoort ook tot de mogelijkheden. Op begraafplaats Vredehof worden ook foetus- en kindergraven uitgegeven (voor een termijn van 80 jaar). Tevens heeft Vredehof een rouwcentrum waar voorafgaande aan uitvaarten herdenkingsdiensten gehouden kunnen worden. 

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!