Grafstenen Roosendaal

Een grafsteen kopen in Roosendaal? Het aanschaffen van een gedenksteen is iets wat je meestal nog niet vaker gedaan hebt. Daardoor kan dit best nieuw en daardoor ingewikkeld zijn. Grafsteenwinkel begrijpt dit en ondersteunt je daarom zo goed als mogelijk. Doordat we regelmatig grafstenen plaatsen in Roosendaal weten we precies wat de regelgeving omtrent grafstenen hier is. We adviseren je dan ook graag.


Grafsteen Roosendaal
40 jaar

ervaring door heel Nederland

1000+

tevreden klanten per jaar

20 - 40%

goedkoper dan in de winkel

Begraafplaatsen in Roosendaal

Wanneer je een grafsteen wilt plaatsen in Roosendaal kan dit op drie verschillende begraafplaatsen zijn. In Roosendaal zijn namelijk drie verschillende begraafplaatsen waarvan er nog één in gebruik is. Dit is begraafplaats Zegestede. Alle informatie die je leest op deze pagina heeft dan ook betrekking op deze begraafplaats. 

Begraafplaats Zegestede

Deze begraafplaats is te vinden aan de Rucphensebaan in Roosendaal. Het terrein heeft verschillende grafvelden die met een ronde vorm zijn ingericht. 

Rucphensebaan 95

4706 PH Roosendaal


De andere begraafplaatsen in Roosendaal zijn de volgenden:

Rooms-Katholieke begraafplaats

Deze begraafplaats is te vinden aan de Bredaseweg. Tot 1989 is deze begraafplaats in gebruik geweest. Op deze begraafplaats is een speciaal vak met graven van omgekomen militairen in de Tweede Wereldoorlog. Deze graven zijn aangegeven met stenen kruizen. 

Bredaseweg 
Roosendaal

Algemene begraafplaats Bachlaan

Deze begraafplaats in Roosendaal is in gebruik geweest van 1880 tot 1980. Op deze begraafplaats zijn net als op de Rooms-Katholieke graven te vinden van militairen die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog

Bachlaan
Roosendaal

Grafsteen kopen in Roosendaal? 

Grafsteen kopen Roosendaal

Langskomen in onze showroom? Of liever een gratis thuisbezoek?

Wil je graag een grafsteen kopen in de buurt van Roosendaal? Grafsteenwinkel heeft verschillende vestigingen in het zuiden en midden van Nederland. Zo hebben we twee vestigingen in Zeeland (Westkapelle en Goes). Vanaf Roosendaal ben je binnen 40 minuten al in Goes. Daarbij hebben we een vestiging in Rotterdam (45 minuten) en Dordrecht (35 minuten). 

Liever de mogelijkheden voor een grafsteen aan de keukentafel bespreken? We komen graag bij u langs voor een thuisbezoek. Neem daarvoor contact met ons op. 

Wat kost een grafsteen in Roosendaal? 

We kunnen ons voorstellen dat je het fijn vindt om te weten wat je voor een grafsteen betaalt. Bij ons mag je daarom direct, gratis, in onze prijslijst kijken. En heb je vragen? Dan beantwoorden we die graag. 

Soorten graven in Roosendaal

Wil je een grafsteen kopen en plaatsen in Roosendaal? Het is dan van belang dat je weet op wat voor soort graf deze grafsteen moet komen. Op een begraafplaats zijn namelijk verschillende soorten graven en per soort graf zijn er verschillende regels voor de toegestane grafsteen. We vertellen je daarom eerst welke soort graven er zijn in Roosendaal. 

Algemeen graf

Op de begraafplaats in Roosendaal vind je onder andere algemene graven. In de algemene graven wordt in twee lagen begraven. De beheerder van de begraafplaats bepaalt wie waar begraven wordt. De overledenen die in hetzelfde graf begraven worden, zijn meestal geen bekenden van elkaar. De graven worden voor een periode van 15 jaar uitgeven. Verlenging na het aflopen van deze periode is niet mogelijk. 

Een gedenkteken op een algemeen graf wordt door de Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede verzorgd en geplaatst.


Particulier graf

Een particulier graf biedt plaats aan maximaal twee overledenen. Eventueel kan ook as in het graf worden uitgestrooid of worden bijgeplaatst in een urn van natuurlijk materiaal. De particuliere graven worden uitgegeven voor een periode van 20 jaar. Na afloop van deze periode kan de termijn verlengd worden met 5–20 jaar.


Particulier familiegraf

Een particulier familiegraf biedt plaats aan maximaal vier overledenen. Het uitstrooien van as in het graf of bijplaatsen van een urn van natuurlijk materiaal behoort tot de mogelijkheden. Een particulier familiegraf wordt uitgegeven voor een periode van 20 jaar. Na afloop van deze periode kan de termijn verlengd worden met 5–20 jaar. De rechten op het graf worden vanzelf verlengd met 15 jaar (grafrusttermijn) na het plaatsvinden van een bijzetting.


Particulier graf op de grafvelden voor vrije vormgeving

Op de grafvelden voor vrije vormgeving mogen gedenktekens aangebracht worden met andere (wel aan regels gebonden) afmetingen dan de gedenktekens op de gewone particuliere graven.


Particulier urnengraf

Een particulier urnengraf biedt plaats aan twee as-bussen of urnen. De graven worden voor een periode van 20 jaar uitgegeven. Na het aflopen van deze periode kan de termijn verlengd worden met 5–20 jaar.


Kindergraf

Kinderen tot en met 11 jaar kunnen begraven worden op een apart gedeelte op de begraafplaats. Er zijn algemene kindergraven en particuliere kindergraven.


Columbarium

De nis in het columbarium biedt plaats aan maximaal twee urnen. Het is mogelijk de nis open te laten of af te sluiten met een afdekplaat van natuursteen. De nissen in het columbarium worden uitgeven voor een periode van 20 jaar. Na het aflopen van deze periode is het mogelijk de termijn te verlengen.


Urnenmuur

Een plek in de urnenmuur biedt ruimte aan maximaal twee urnen. De termijn van uitgifte is 20 jaar. Na afloop van deze periode kan de termijn verlengd worden.


Islamitische graven

Er is een grafcirkel op de begraafplaats waar overledenen begraven kunnen worden volgens islamitische gebruiken en regels. De begraafplaats hanteert voor de islamitische graven dezelfde bepalingen als voor de andere graven.

Afmetingen grafsteen Roosendaal

Begraafplaats Westerzicht

Westsingel

4571 VE
Axel

op deze begraafplaat shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjhshadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh

This is your simple USP!

shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh shadflhadjhfalkjdhfalkjhfdjhadfjhafdadfjh 
Grafsteen Roosendaal algemeen graf

Algemeen graf Roosendaal

Op een normaal algemeen graf mag een grafsteen geplaatst worden van 80 centimeter hoog, 60 centimeter breed en 10 centimeter diep.

Op een algemeen kindergraf mag een grafsteen geplaatst worden met een hoogte van 60 centimeter, een breedte van 50 centimeter en een diepte van 8 centimeter. 

grafsteen Roosendaal particulier graf

Particulier (kinder)graf Roosendaal

Op een particulier graf kan een liggende, maar ook een staande grafsteen geplaatst worden. We maken onderscheid tussen een enkel en een dubbel graf. Op een enkel graf mag een staand gedenkteken de afmeting 80h x 60b x 10d cm hebben en een liggende gedenkteken de afmeting 60l x 80b x 20d cm inclusief beton. 

Op een dubbel graf mag een staand gedenkteken de afmeting 80h x 160b x 10d cm hebben en een liggend gedenkteken de afmeting 60l x 160b x 20d cm inclusief beton. 

De afmetingen van een staand gedenkteken op een particulier kindergraf zijn 60h x 50b x 8d cm en de afmetingen van een liggend gedenkteken op een particulier kindergraf zijn 50l x 60b cm.

Naast een grafsteen op een algemeen of particulier graf kan er in Roosendaal ook gekozen worden voor grafvelden van vrije vormgeving en urnengraven. Voor deze soorten graven zijn uiteraard andere afmeting toegestaan. 

Particuliere graven op de grafvelden van vrije vormgeving

De afmetingen van een staand gedenkteken op een enkel particulier graf op de grafvelden van vrije vormgeving zijn 120h x 90b x 8d cm.

De afmetingen van een staand gedenkteken op een dubbel particulier graf op de grafvelden van vrije vormgeving zijn 120h x 220b x 8d cm.

De afmetingen van een liggend gedenkteken op een enkel particulier graf op de grafvelden van vrije vormgeving zijn 200l x 90b cm.

De afmetingen van een liggend gedenkteken op een dubbel particulier graf op de grafvelden van vrije vormgeving zijn 200l x 220b cm.

Urnengraven

De afmetingen van een staand gedenkteken op een enkel urnengraf zijn 60h x 50b x 8d cm.

De afmetingen van een staand gedenkteken op een dubbel urnengraf zijn 60h x 120b x 8d cm.

De afmetingen van een liggend gedenkteken op een enkel urnengraf zijn 50l x 60b cm.

De afmetingen van een liggend gedenkteken op een dubbel urnengraf zijn 50l x 120b cm. 

Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst

Vergunning gedenksteen Roosendaal

Vergunning grafsteen Roosendaal

Er moet een vergunning aangevraagd worden voor het plaatsen van een gedenkteken in Roosendaal. Grafsteenwinkel neemt dit helemaal voor je over, zodat je geen omkijken hebt naar de vergunningaanvraag.

De Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede verzorgt het onderhoud aan de algemene en particuliere graven. 

Bij particuliere graven geldt wel dat, wanneer er door de rechthebbende gebruik wordt gemaakt van de maximale toegestane afmetingen van het graf voor aanbrengen van beplanting, deze ook verantwoordelijk is voor het onderhoud hiervan. Op de graven die op de grafvelden van de vrije vormgeving liggen, is de rechthebbende verantwoordelijk voor het onderhoud van het graf.


De kosten voor het onderhoud worden in rekening gebracht bij aankoop van de graven. Grafsteen plaatsen in Roosendaal

Inclusief plaatsing in Roosendaal

Wanneer je een grafsteen koopt bij Grafsteenwinkel plaatsen we de grafsteen gratis voor je in Roosendaal. Je hebt hier zelf dus geen omkijken naar. Nadat je de grafsteen samengesteld hebt, duurt het ongeveer zo een 3 tot 4 maanden voordat de grafsteen geplaatst zal worden in Roosendaal. 

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!