Grafstenen Waddixveen | Alle info & prijzen

Grafstenen Waddinxveen | Alles over het kopen, uitzoeken en plaatsen van een grafsteen in Waddinxveen | Inlcusief duidelijke prijzen


Een grafsteen kopen in Waddinxveen? De juiste gedenksteen vinden kan best lastig zijn. Daarbij zijn er veel regels en dingen waar je aan moet denken. Bij Grafsteenwinkel nemen we dit proces graag voor je uit handen. Grafsteenwinkel plaatst regelmatig grafstenen in de omgeving van Waddinxveen en we zijn daardoor precies op de hoogte van de regelgeving. Daarbij lees je op deze pagina alles wat je moet weten over het kopen van een grafsteen in Waddinxveen. 


Grafstenen begraafplaats Thijmhof in Waddinxveen
40 jaar

ervaring door heel Nederland

500+

tevreden klanten per jaar

20 - 40%

goedkoper dan in de winkel

Begraafplaatsen in Waddinxveen

In Waddinxveen zijn 3 begraafplaatsen. Dit zijn de Algemene Begraafplaats, de oude begraafplaats en de RK Begraafplaats. 


De oude begraafplaats bevindt zich aan de Kerkweg West 19 te Waddinxveen. Op deze begraafplaats zijn verschillende oorlogsgraven te vinden maar tegenwoordig vinden er alleen nog maar bijzettingen plaats op deze begraafplaats. Ook op de RK Begraafplaats, welke zich aan de Zuidkade 176 bevindt, wordt niet meer begraven. Deze begraafplaats wordt beheerd door het secretariaat van de parochie van de Rooms-Katholieke kerk. 


Op de Algemene Begraafplaats Thijmhof, aan de Alberdingk Thijmlaan 8, wordt nog wel begraven. De informatie gegeven over grafstenen in Waddinxveen op deze pagina zal dan ook betrekking hebben op de Algemene Begraafplaats Thijmhof. 


Ik bekijk graag eerst de complete prijslijst 'Grafstenen Waddinxveen'

Graven op de Algemene Begraafplaats in Waddinxveen

Op de begraafplaats in Waddinxveen zijn er verschillende soorten graven, en op ieder soort graf gelden er andere regels voor de toegestane grafstenen. We vertellen je daarom eerst welke soorten graven er zijn op deze begraafplaats. 

Staande grafsteen Waddinxveen

Particulier graf Waddinxveen

Op de begraafplaats in Waddinxveen zijn particuliere graven beschikbaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen zand- en keldergraven. In een particulier graf mogen overledenen vanaf 12 jaar begraven worden. De uitgiftetermijn van een particulier graf is 20 jaar. Na het aflopen van deze periode is het mogelijk de termijn te verlengen. Op de begraafplaats zijn ook particuliere urnengraven, en urnenplaatsen in de urnenmuur. 

Liggende grafsteen Waddinxveen

Algemeen graf Waddinxveen

Een algemeen graf wordt uitgegeven voor een periode van 15 jaar en blijft eigendom van de gemeente. Een algemeen kindergraf wordt uitgegeven voor een periode van 50 jaar. In een kindergraf worden kinderen in de leeftijd t/m 11 jaar begraven. Na het aflopen van de uitgiftetermijn is verlengen niet mogelijk.

Afmetingen grafsteen Waddinxveen

Algemeen graf 

De afmetingen van een gedenkteken op een algemeen graf in Waddinxveen zijn 40l x 40b x 100h cm. 

Particulier graf 

De afmetingen van een gedenksteen op een particulier graf zijn 180l x 75b x 100h cm. 

Urnengraf Waddinxveen

De afmetingen van een grafsteen op een urnengraf zijn 50l x 50b cm. 

Particulier keldergraf en kindergraf 

De afmetingen van een grafsteen op een particulier keldergraf zijn 255l x 115b x 10d cm. De afmetingen van een grafsteen op een kindergraf 

Vergunning grafsteen Waddinxveen

Vergunning grafsteen Waddinxveen

Officieel hoeft er bij de gemeente geen vergunning aangevraagd te worden, er dient wel een melding gedaan te worden door het indienen van een vergunningaanvraag. Er zijn geen kosten aan verbonden. Onderhoud van het graf wordt meteen bij de aanschaf van het graf afgekocht, de kosten worden daarmee bij de aankoop van het graf meteen voldaan. 

Plaatsen grafsteen Waddinxveen

Inclusief plaatsing op de begraafplaats in Waddinxveen

De genoemde prijzen in de prijslijst zijn inclusief plaatsing van de grafsteen op de begraafplaats in Waddinxveen. 

Ja, ik ben overtuigd en wil een grafsteen bestellen!