Grafsteen Terneuzen

Grafsteen Terneuzen | Alle informatie én prijzen | Plaatsen van een grafsteen op de begraafplaats in Terneuzen (Zuiderbegraafplaats)


Op zoek naar een grafsteen voor in Terneuzen? Er zijn zo veel aanbieders en de prijzen kunnen best oplopen. Een gedenksteen kiezen kan daardoor best lastig zijn! Bij Grafsteenwinkel kan je terecht voor een nette grafsteen, voor een goede prijs. En heb je vragen? Dan helpen we je altijd graag.


Grafsteenwinkel is gevestigd in Zeeland, en we plaatsen regelmatig grafstenen in Terneuzen. Daardoor weten we precies wat alle regels zijn, en kunnen we exact zeggen wat een gedenksteen zal kosten. 

Goedkope grafsteen Terneuzen Zuiderbegraafplaats laten plaatsen, goedkoop, budget, voordelig

40 jaar

ervaring

500+

tevreden klanten per jaar

20 - 40%

goedkoper

Zuiderbegraafplaats Terneuzen

In het Zeeuwse Zeeuws-Vlaanderen vinden we de Zuiderbegraafplaats. De Zuiderbegraafplaats is een rustige, redelijk grote begraafplaats in Terneuzen. Naast een begraafplaats vinden we hier ook een crematorium van Monuta. Grafsteenwinkel plaatst regelmatig grafstenen op deze begraafplaats in Terneuzen. 

Adres:

Bellamystraat 28 
4532 CP Terneuzen

Grafstenen Terneuzen op begraafplaats
Prijzen grafstenen Zuiderbegraafplaats Terneuzen

Duidelijke prijzen

Prijzen zonder bijkomende kosten

Terneuzen tekst op grafstenen

Inclusief tekst

Tekst van 100 tekens inbegrepen

Terneuzen aanvragen vergunning voor grafsteen op Zuiderbegraafplaats

Vergunningaanvraag

Inclusief volledige vergunningaanvraag

Soorten graven voor een grafsteen in Terneuzen

Welke soorten graven zijn er in Terneuzen en wat is het verschil hiertussen? 

De gemeente Terneuzen geeft vanaf 2017 alleen nog particuliere graven uit waarop voor een periode van 10, 20 of 30 jaar grafrechten worden uitgegeven. Na deze periode kan het grafrecht steeds verlengd worden met een periode van 10 of 20 jaar. Er zijn in het verleden ook particuliere graven uitgegeven met grafrechten voor onbepaalde tijd. Particuliere graven werden toen ook wel koopgraven of eigen graven genoemd. De vroegere huurgraven zijn vergelijkbaar met de huidige particuliere graven en worden dan ook als zodanig behandeld.


Tot en met 2016 werden er in de gemeente Terneuzen ook algemene graven uitgegeven. Op algemene graven worden geen grafrechten uitgegeven en het graf blijft bij de gemeente in eigendom. De gemeente is rechthebbende van een algemeen graf en bepaalt wanneer het graf geruimd mag worden. Wel moet de gemeente de verplichtte grafrusttermijn van 10 jaar in acht nemen. Grafrusttermijn betekent dat na het begraven de overledene 10 jaar op die plaats begraven blijft. 

Op de Zuiderbegraafplaats worden twee verschillende soorten graven uitgegeven. Dit zijn gewone graven en urnengraven. Een urnengraf is alleen van toepassing als een overledene gecremeerd wordt.


Sinds 2017 worden er geen algemene graven meer uitgegeven.


Lees hieronder verder over de mogelijkheden voor een grafsteen in Terneuzen op beide soorten graven.

Wat kost een grafsteen in Terneuzen?

Goedkope staande grafsteen Zuiderbegraafplaats Terneuzen voor een particulier graf

Grafstenen Terneuzen voor een gewoon graf

Urnengraf op Zuiderbegraafplaats in Terneuzen

Grafstenen Terneuzen voor een urnengraf

Wat mogen de afmetingen van de grafsteen zijn?

Gewoon graf

Voor het plaatsen van een grafsteen op een gewoon graf op de Zuiderbegraafplaats in Terneuzen zijn de afmetingen vastgesteld op 70 x 90 x 100 cm (lengte x breedte x hoogte). Op een eigen graf mag dus een staande grafsteen worden geplaatst met daarvoor een omranding met bijvoorbeeld een plantenvak. De afmetingen voor een dubbel graf zijn 70 x 180 x 100 cm. Voor een kindergraf zijn de toegestane afmetingen 60 x 70 x 90 cm. Bij alle graven geldt een dikte van 8 centimeter. 

Urnengraf

Voor een grafsteen op een urnengraf op de Zuiderbegraafplaats in Terneuzen gelden de volgende maximale afmetingen: 60 x 60 cm (lengte x breedte). Er wordt vaak gekozen voor een liggende grafsteen op een urnengraf.

Grafsteenwinkel is gevestigd in Goes en Westkapelle.

Bekijk de uitgebreide prijslijst voor grafstenen in Terneuzen!

Er wordt vaak geheimzinnig gedaan over de prijzen van grafstenen. Bekijk hier nu een duidelijke prijslijst inclusief voorbeelden!

50%
Nu bekijken
Grafstenen prijslijst Zuiderbegraafplaats Terneuzen
grafrechten terneuzen

Wat zijn grafrechten?

Grafrechten zijn de kosten die u betaalt voor op een plek op de begraafplaats voor een bepaalde periode. Iemand die grafrechten afsluit is rechthebbende over een graf en heeft hiermee zeggenschap over wie er in het graf begraven mag worden, of het graf geruimd mag worden of dat de grafrechten na afloop van de periode verlengd moeten worden. Het kan voorkomen dat er op een graf geen grafrecht meer zit of dat de rechthebbende hier afstand van heeft gedaan, maar dat er nog wel een grafrusttermijn van toepassing is. Grafrusttermijn betekent dat na het begraven de overledene 10 jaar op die plaats begraven blijft.Om de grafrusttermijn te kunnen waarborgen moeten tegenwoordig, bij een begraving in een particulier graf, de grafrechten nog tenminste 10 jaar geldig zijn. 

De afmetingen van de graven in Terneuzen

De afmetingen van de grafbedekking voor de graven in de gemeente Terneuzen zijn:

Eigen graf enkel: 90x70x100 cm, 8 cm dik

Eigen graf dubbel: 180x70x100 cm, 8 cm dik

Kindergraf: 70x60x90 cm, 8 cm dik

Urnengraf: 60x60 cm

Vergunning grafsteen Zuiderbegraafplaats Terneuzen

Vergunning grafsteen Terneuzen

Voor het plaatsen van een grafsteen op de Zuiderbegraafplaats in Terneuzen is het verplicht om een vergunning aan te vragen. Op basis van de aanvraag wordt er bepaald of de grafsteen voldoet aan de eisen die de gemeente stelt.


Grafsteenwinkel neemt het aanvragen van de vergunning volledig uit handen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.


De gemeente Terneuzen brengt geen kosten in rekening voor de vergunning.

Tekst grafsteen Zuiderbegraafplaats Terneuzen

Tekst voor op een grafsteen in Terneuzen

Het bepalen van de tekst op een grafsteen is een van de moeilijkste stappen. Natuurlijk komt hier de naam, geboorte- en overlijdensdatum op. Maar hoe vorm je deze tekst verder?


De adviseurs van Grafsteenwinkel helpen je hier graag bij. Dit kan telefonisch, per mail, in onze winkel in Terneuzen of met een huisbezoek. 


De genoemde prijzen zijn inclusief een tekst van 60 tekens.

Grafsteen plaatsen Zuiderbegraafplaats Terneuzen

Wanneer mag een grafsteen worden geplaatst in Terneuzen?

Voor het plaatsen van een grafsteen op Zuiderbegraafplaats in Terneuzen moet je rekening houden met een termijn van ca. 4 maanden.

Deze termijn is nodig om de grond goed in te laten klinken, zodat de grafsteen niet na een aantal jaar gaat verzakken.

Ook is deze tijd nodig om de vergunning aan te vragen en de grafsteen te produceren.

Budget grafsteen liggend goedkoop Terneuzen Zuiderbegraafplaats

Ik ben goed geholpen bij het uitzoeken van een grafsteen. Via de e-mail kreeg ik heel vlot antwoord en ook telefonisch kreeg ik duidelijke antwoorden. De scherpe prijs heeft er mede toe bijgedragen dat ik voor Grafsteenwinkel heb gekozen.

Robert van den Berg - Dordrecht

Andere begraafplaatsen in de gemeente Terneuzen

De gemeente Terneuzen heeft tien gemeentelijke begraafplaatsen. Naast de Zuiderbegraafplaats in Terneuzen zijn de negen andere gemeentelijke begraafplaatsen:

1. Axel, Burchtlaan

2. Axel, Westsingel

3. Biervliet, Beukelsstraat

4. Hoek, Begoniastraat

5. Hoek, Molendreef

6. Sas van Gent, Schapersweg

7. Philippine, Oude Kerkstraat

8. Sluiskil, Nieuwe Kerkstraat

9. Zaamslag, Veerstraat


Op de gemeentelijke begraafplaatsen in Axel, Sas van Gent en Terneuzen spreekt men van een grafruimte. Dit is een ruimte waarin één of twee overledenen boven elkaar begraven kunnen worden. Op de overige gemeentelijke begraafplaatsen liggen de graven naast elkaar.

Voor het begraven van een overledene op één van de tien gemeentelijke begraafplaatsen moet bij de gemeente Terneuzen een aanvraag ingediend worden. 


Prijslijst grafstenen Terneuzen

We begrijpen goed dat je vooraf duidelijkheid wil over de mogelijkheden en prijzen van grafstenen. Dat vinden we geen probleem. Bekijk hier onze complete prijslijst met duidelijke voorbeelden.

Prijslijst grafstenen Terneuzen
50%
Prijslijst bekijken (pdf)